URL: raahenpurjehdusseura.com/?RaaPS%3Ain_historiaa___Ter%C3%A4ssatama

Terässatama


Ennen sataman rakentamista

1980-luvun puolenvälin jälkeen seuran laituriin johtava väylä alkoi olla matala maannousun ja veneiden syväyksen kasvun vuoksi. Kaupunki oli luvannut ruopata väylän v. 1987, mutta hanke ei toteutunut. Seuraavana vuonna kaupunki suunnitteli täyttävänsä Kaupunginlahden ruoppausmassoilla purjehdusseuran Ulkofantin ja viereisen Maafantin saarten välisen alueen. RaaPS esitti silloin, että alue jätetään täyttämättä ja ruoppausmassoista tehdään työpato em. saarten väliin. RaaPS rakentaisi alueelle seuraavana talvena uuden sataman, joka liitettäisiin kaupungin venesatamasuunnitelmaan vuosille 1990 - 1995. Tällä suunnitelmalla kaupunki tähtäsi yhdeksi Perämeren suosituimmaksi venematkailukohteeksi.

Elokuussa 1989 RaaPS:n yleinen kokous hyväksyi satamasuunnitelman ja jo samana syksynä pyydettiin tarjoukset ruoppauksesta. Seuraavana talvena kaivettiin 34 000 kuutiota maata tulevasta satama-altaasta. Rautaruukilta ostettiin käypään hintaan 100 tn terästä ja joulukuussa alkoivat PointoOy:n tyhjässä konepajahallissa hitsaustalkoot, joissa 10 vrk:n aikana valmistettiin 6 kpl 4,1 m korkeita ja 12 m pitkiä laiturielementtejä, jotka nyt muodostavat Terässataman vierasvene- ja nostolaiturin. Elementit kuljetettiin rekka-autoilla Ulkofanttiin ja asennettiin kevään aikana. Kesäkuussa työpato poistettiin ja Juhannuksen alla saapui ensimmäinen vierasvene uuteen satamaan. Kaikkiaan sataman talkoisiin käytettiin yli 7000 miestyötuntia. Vihkiäiset vietettiin 27.6.1990.

Pari vuotta myöhemmin perustettiin sataman omistajaksi Raahen Seelareitten Terässatama Oy, jonka 400 osakkeesta Raahen Purjehdusseura omistaa kolme neljäsosaa, loput ovat yksityisten venepaikkaosakkeita. RaaPS vastaa sataman hoidosta hoitosopimuksella ja omistaa satama-alueen rakennukset. Kaupungin kanssa on sopimus vierasvenesataman hoitovelvoitteesta.

Satamaa laajennettiin 1990-luvulla, aallonmurtaja siirrettiin ulommaksi, polttoainejakelulaituri tehtiin ja laituripaikkoja lisättiin. Uuden Eurosataman vihkiäiset pidettiin heinäkuussa 2000.

Satamassa on keväällä 2013 valmistuvan D-laiturin laajennuksen jälkeen 130 venepaikkaa, 20 vieraspaikkaa, 5 tn nosturi, mastonosturi, veneluiska, polttoainetankkaus- ja septityhjennyslaituri. Vierasveneitä palvelee ympärivuorokautinen päivystys, maasähkö ja vesi, WLAN, suihkut, pyykinpesukone ja rantasauna. Valitettavasti vain viime vuosina ei ole löytynyt yrittäjää pyörittämään ravintolaa viihtyisässä Pursimajassa, jota kyllä muuten käytetään kesäisin erilaisiin juhlatilaisuuksiin.