Etusivu > RaaPS:in historiaa > Kolmioveneet

Kolmioveneet

Raaheen ostettiin 1927 useita Pohjanlahden pienveneluokan veneitä eli ns. Kolmioveneitä, jotka muuttivat koko purjehdusseuran olemusta. Näistä veneistä alkoi Kolmioveneiden menestyksekäs kausi. Aivan aluksi seura hankki kaksi venettä, arvontaveneet "Humun" ja "Pirskeen". Paul Sovio voitti "Humun" ja hammaslääkäri Fredrik Nylander "Pirskeen". Myöhemmin purjehdusseura rakennutti vielä kolmannen arvontaveneen, jonka voitti jälleen hammaslääkäri Nylander. Raahen Seutu kirjoitti 21.4.1929 Kolmioveneistä seuraavaa: "Raahen Purjehdusseura saa uusia aluksia. Yrjö Korsu on täällä saanut valmiiksi uuden Kolmioveneen arvontaveneeksi Raahen Purjehdusseuralle. Vene on kaikin puolin onnistunut ja hyvännäköinen mitä tekotapaan ja työn suoritukseen tulee. Toinen saman luokan vene valmistuu näinä päivinä Pietarsaaren Veneveistämöltä. Molemmat on rakennettu Otto Ståhlen piirustusten mukaan ja ovat siten sisarveneitä. Kehoitetaan ostamaan arpoja, joita on vielä saatavissa seuran jäseniltä ja tämän lehden toimituksesta."

Vuonna 1933 kehiteltiin Raahessa uusi purjehduskilpailumuoto, jonka palkintona oli Raahen Malja. Kilpailu oli nimenomaan Kolmioveneille, koska veneet olivat samanlaisia ja samanpainoisia. Kilpailijat istuivat rinnakkain maalla noin sadan metrin päässä laiturista. Veneet odottivat laiturissa arvotussa järjestyksessä. Purjeet olivat purjepussissa gastin jalkojen välissä. Starttilaukauksen jälkeen miehistöt juoksivat kilpaa veneisiinsä ja purjeet vedettiin mastoon niin nopeasti kuin mahdollista. Kyseisestä kilpailumuodosta tuli jokavuotinen perinne niin kauan kuin Raahessa kilpailtiin Pohjanlahden pienveneillä. (Säännöt)

1950-luvulla Raahen Purjehdusseura oli Kolmioveneissä ylivoimainen. RaaPS:ssa niitä oli toistakymmentä ja kaikki kiertopalkinnot ja yksityispalkinnot kerääntyivät Raaheen ja Raahessakin yleensä yksiin käsiin. Kolmioveneitä ei enää rakennettu lisää ja entisetkin hajaantuivat laajemmille alueille. Vähitellen luokka, joka oli aikoinaan ollut Suomen suurin kilpaveneluokka, alkoi näivettyä, ja varsin väljät luokkasäännöt tekivät sen, että veneistä oli alkanut tulla erilaisia eikä kolmioveneitä lopulta enää pidettykään yhtenäisenä veneluokkana.

Uudet Hai-veneet ja Lightningit sekä Viklat alkoivat ottaa sijaa Kolmioveneiden jälkeen kilpailuluokkina ja Optimisti- ja OK-jollat junioriveneinä. OK-jollien, Viklojen ja Haiden kilpailuista lisää jatkossa. (teksti:MVS)

Raahen Purjehdusseura ry